top of page

Soundtrack

Cappella Passione  is een vocaal ensemble van Stichting Canto Novio. Het is een groep van unieke vrouwenstemmen die met gratie en passie een uiteenlopend repertoire zingen.

Hun voorkeur gaat uit naar liederen met spannende harmonieën, verrassende melodische lijnen en aansprekende teksten. 

De liefde voor de muziek is voor de zangeressen 'de bindende factor'. De dynamiek van het leven vindt zijn weerklank in hun vertolking van de muziek.

Het repertoire studeren de zangeressen zelfstandig in. Maar tijdens de tweewekelijkse repetities weten zij het beste uit elkaar te halen en komen zij in samenspel met de dirigent letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte. 

Sommige werken zingt het ensemble driestemmig, andere vierstemmig of in kleine bezetting in een trio of kwartet. Het zingen op deze verschillende wijzen zorgt voor variatie, uitdaging en verdieping.

Cappella Passione deelt haar liefde voor de muziek graag met anderen en is daarom blij met iedere uitnodiging voor speciale gelegenheden en voor gastoptredens bij andere gezelschappen.

Het ensemble repeteert twee keer per maand op de donderdagavond in de Paschaliskerk in Woezik. Daarnaast repeteren enkele vrouwen apart in kleine samenstelling op een andere donderdagavond naar keuze. 

Voor dit kalenderjaar staan de volgende optredens gepland:

  • 4 september  om 14.00 uur: Try-out in de St. Martinuskerk Cuijk; festival Cultuur aan de Maas

  • 11 december om 19.30 uur: Debuut concert in de Historische kerk Groesbeek

  • 5 maart 2023 om 15.45 uur: Kleine Zaal van De Vereeniging Nijmegen; Podium van de Stad

bottom of page