Cappella Passione
          Vrouwen vocaal ensemble
                                       Nijmegen

Soundtrack

Vanaf september 2015 zingt een groep van unieke vrouwenstemmen met gratie en passie een uiteenlopend repertoire. 

Hun voorkeur gaat uit naar liederen met spannende harmonieën, verrassende melodische lijnen en aansprekende teksten. 

De liefde voor de muziek is voor de zangeressen 'de bindende factor'. De dynamiek van het leven vindt zijn weerklank in hun vertolking van de muziek.

Het repertoire studeren de zangeressen zelfstandig in. Maar tijdens de tweewekelijkse repetities weten zij het beste uit elkaar te halen en komen zij in samenspel met de dirigent letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte. 

Sommige werken zingt het ensemble driestemmig, andere vierstemmig of in kleine bezetting in een trio of kwartet. Het zingen op deze verschillende wijzen zorgt voor variatie, uitdaging en verdieping.

Cappella Passione deelt haar liefde voor de muziek graag met anderen en is daarom blij met iedere uitnodiging voor speciale gelegenheden en voor gastoptredens bij andere gezelschappen.

Het ensemble repeteert twee keer per maand op de donderdagavond in de Paschaliskerk in Woezik. Daarnaast repeteren enkele vrouwen apart in kleine samenstelling op een andere donderdagavond naar keuze. 

De repetities starten per 17 maart 2022. Er zijn voorlopig nog geen optredens gepland. Eerst wil de groep weer stevig repeteren om het repertoire na de coronapauze op te halen.