Canto Novio      Vocale ensembles 

                                                                   zangers en zangeressen uit Nijmegen e.o.     

BESTUUR

Marjo Stevens - Voorzitter

“Jarenlang heb ik met veel plezier in verschillende koren gezongen. Ik kom ook uit een gezin waarin broer en zussen in koren zingen. Bij ons thuis hoorde het er een beetje bij om te gaan zingen. Vrijwel vanaf het begin van Canto Novio ben ik dan ook bij het ensemble Canto di Donne gaan zingen. Het is net een beetje spannender dan ik voorheen bij andere koren heb ervaren. Dat spreekt mij erg aan.”

Marjo Stevens is van oorsprong kinderfysiotherapeut en heeft zich later gespecialiseerd in cognitief neuromotorische wetenschappen aan de RU te Nijmegen. Vanuit het KNGF, de beroepsvereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland, heef zij jarenlang grote landelijke projecten geleid. Tevens heeft zij een aantal jaren in het landelijk bestuur gezeten van de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie. Zij heeft haar carrière vervolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als docent. Haar bestuurlijke ervaring en haar ervaring in het leiden van projecten en het begeleiden van studenten wil zij nu inzetten ten gunste van het voortbestaan van Stichting Novio. Er is haar veel aan gelegen om de ensembles van de stichting weer dezelfde glans te geven als vóór de coronacrisis.

Web Marjo.JPG

Wil van den Broek - Secretaris

“Enige jaren geleden kwam ik via een vriend van mij in contact met Canto Novio. Ik voelde me snel thuis in het  mannenkoor, de muziek die werd gezongen sprak en spreekt mij zeer aan.”

Wil van den Broek was advocaat en grondlegger van Poelmann van den Broek – Advocaten te Nijmegen. In zijn, thans achter hem liggende beroepsleven, heeft hij zich immer ook ingezet in nogal wat maatschappelijke bestuursfuncties. Tijdens de deelnemersvergadering van Canto Novio september 2021, waarin breed gedragen werd besloten om na het verdwijnen van alle Coronabeperkingen, door te gaan met het koor, werd op de deelnemers een beroep gedaan om bestuursverantwoordelijkheid te aanvaarden. Ik heb dat toen toegezegd in de functie van secretaris. Ik verwacht dat het nieuwe bestuur dat in september 2021 aantreedt brede steun van alle deelnemers zal krijgen en dat de stichting Canto Novio, in zijn verschillende geledingen, aan de deelnemers veel plezier zal bieden.

Web Wil.JPG

Miranda Vodegel - Penningmeester

Web Miranda.JPG

“Het samen zingen vind ik heerlijk om te doen. En zeker de mooie en niet alledaagse composities die wij als Canto di Donne zingen. Het is een uitdaging om met drie of vier zangers per stem van een lied muziek te maken. Je kunt je niet verschuilen achter anderen, je moet er zelf gaan staan en je partij kennen. Ambitieus en uitdagend! Daar houd ik van.“

 

Miranda Vodegel is haar carrière begonnen als balletdanseres. Daartoe volgde ze de Dansacademie in Arnhem en de Nel Roos Academie in Amsterdam. Ze leidde jaren een eigen balletschool in de Over-Betuwe met meer dan 500 leerlingen van vier tot tachtig jaar waarmee ze vele grote voorstellingen organiseerde. Na haar danscarrière volgde ze een omscholing tot jurist aan de RU te Nijmegen en specialiseerde zich in arbeidsrecht. Nu is zij manager van het Kennis Distributie Centrum Logistiek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Haar liefde voor de dans, muziek en de amateurkunst is echter altijd gebleven en daarom steekt zij als penningmeester met plezier veel energie in stichting Canto Novio.