Betekenisvolle herdenking

Op zondagavond 14 augustus hebben we gezongen bij de herdenking van de oorlogslachtoffers uit het voormalige Nederlands-Indië in het stadhuis van Nijmegen. De herdenking werd georganiseerd door het Platform Indische Organisaties Nijmegen. e.o.

Naar aanleiding daarvan stuurde Wim, een van onze zangers, een email rond naar de andere zangers: "We mogen trots zijn op onszelf.Ondanks de vakantie, (niet iedereen kon er zijn) geen repetities waardoor enkele schoonheidsfoutjes, de toch wel valse piano en onze nieuwe medezangers, hebben we een goed optreden verzorgd met een redelijke en soms mooie klankkleur.Dit belooft wat voor de nabije toekomst. Ik heb er in ieder geval van genoten". Ik sluit me helemaal bij de woorden van Wim aan.

De voorzitter van de organiserende stichting, Humphrey de la Croix, bevestigde met een bericht onze trots: "Van onze kant hebben we de herdenking mede dankzij jullie mooie muzikale begeleiding, als een mooie en waardige bijeenkomst ervaren. De voornamelijk klassieke geselecteerde liederen pasten er geheel bij. En jullie uitvoering maakte de bijeenkomst plechtig en met een goede ondertoon waardoor de mensen het samenzijn, ondanks de reden ervan, als mooi en goed hebben ervaren."


Met zelf wortels in het voormalige Nederlands-Indië heb ik de herdenking ook zo ervaren als de voorzitter van PION dat beschrijft.

Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square