top of page

Liefde begint met Zingen - Open Podium

Op 10 Juli hielden wij voor het eerst een Open Podium in het kerkje van Leur. Zangers van het ensemble zongen individueel of in duo of trio een lied naar eigen keuze voor de andere zangers als toehoorders. Ook de vrouwen van ons vrouwenensemble Canto di Donne namen deel. Het thema van de middag was "Liefde begint met zingen. Zing je lied, je stem. Zingen maakt gelukkig," naar een tekst van Huub Oosterhuis. Het was indrukwekkend, ontroerend, pakkend hoe de liederen werden gezongen. Iedere zanger introduceerde zijn lied met te vertellen om welke reden hij zijn lied had gekozen. Dat gaf een aantal persoonlijke verhalen die 'raakten' en waarmee je nog beter de intentie van het door hem gekozen lied kon horen en voelen.

Mathijs zong het lied 'Pelgrims Lied' in het Zuid-Afrikaans. Het was een boeiend lied dat hij indrukwekkend vertolkte. In aanmerking genomen dat Mathijs pas een jaar bij het ensemble zingt, oogstte hij heel veel lof van de anderen.

Jan zong het prachtige lied 'Precious Lord, Take my hand' van een arrangement van Diana Wheeler. Hij had ooit dit lied gehoord van een groot mannenkoor en was er van onder de indruk geraakt. Hij zag bij deze gelegenheid zijn kans schoon om een eigen vertolking te laten horen. Iedereen luisterde aandachtig.

Jos is onze oudste zanger. Volgens onze zangcoach Hugo heeft hij echter nog een stem van een man van veertig. Hij liet dat horen in een hele mooie uitvoering van het 'Panis Angelicus' van Cesar Franck. Frans Vodegel begeleidde hem op de piano en vond het 'een feest' dit samen met Jos te doen.

Zijn broer Jan zong het 'Bist du bei Mir' van J.S. Bach. Met zijn diepe basstem kon hij veel zeggingskracht in de muziek laten horen. Dat klonk groots. Jan had dit lied vorig jaar al een keer vertolkt in de grote kerk van Cuijk. In de intiemere ruimte en akoestiek van het kerkje in Leur kwam zijn vertolking nog mooier tot zijn recht.



Ontroerend was de vertolking van Bert van het lied 'Kom in mij, win, ontwapen mij'. Het is een lied met een tekst van Huub Oosterhuis op een melodie van Lucas Lossius uit 1443. Door de woorden die hij ter introductie op het lied vertelde, kreeg menigeen bij het horen van zijn vertolking tranen in de ogen.

Jan zong het 'Gebet von Alessandro Stradella'. Het is een lied uit een romantische opera van Friedrich von Flotow. Hij had dit lied voorbereid met een begeleiding op orgel. Echter het orgel in het kerkje leende zich niet voor een dergelijke vertolking. Hij 'moest het doen' met een pianobegeleiding. Niettemin was zijn uitvoering zeer muzikaal.













De middag werd afgesloten met een barbecue in de Leurse Hof. Iedereen heeft genoten van de middag en vond het 'voor herhaling' vatbaar.

Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page