top of page

Gastoptreden Canto di Donne bij kerstfestival Popkoor Trente

Op 15 december hebben we met ons vrouwenensemble Canto di Donne een leuk gastoptreden verzorgd bij het kerstfestival van Popkoor Trente. Wij vinden dit altijd leuk om te doen. Een gastvrij ontvangst, een leuke sfeer in een kerk met een mooie akoestiek. Wat willen we nog meer.

Zoals gewoonlijk verzorgde Frans Meijer weer de aankondigingen en introductie van de liederen. Hij doet dat op zijn charmante manier. Leuk om te zien dat het publiek daarvan geniet en dat zijn woorden de zangeressen inspireren.

Frans Vodegel, onze dirigent, maakte voor het eerst gebruik van zijn nieuwe muziektablet. Papieren partituren hebben voor hem afgedaan. In donkere omgevingen zijn de tablets veel beter leesbaar. Bovendien kan hij met een voetpedaal bladeren van pagina naar pagina. Dan heeft hij zijn handen vrij voor dirigeren en begeleiden op de stagepiano.

De kerk was goed bezet. Dat is leuk om voor te zingen. Gabriël begeleidde op contrabas. De diepe grondtonen van zijn bas verrijken het klankbeeld van de harmonieën van de vrouwenstemmen. Te zien is dat Gabriël ook een tablet gebruikt voor zijn bladmuziek

Het was een kort optreden naast de optredens van andere muziekgezelschappen. Dankbaar wordt het applaus van het publiek in ontvangst genomen.

We bedanken de organisatie van Popkoor Trente voor de uitnodiging. Het was een leuk festival. We hebben ook genoten van de bijdragen van de andere gezelschappen. En, de glühwein was heerlijk. Graag komen we een volgende keer terug.

Foto's: André Ibes

Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page